Klubben

 

ah+sprite badgeIMG_0003r
Klubben og dens aktiviteter
Austin-Healey klubberne er stiftet for at fremme interessen for Austin-Healey biler, gennem rådgivning ved køb af bil, og senere renovering, afholdelse af gadeløb, garage møder og andre aktiviteter som forener interessen for bilen med et socialt fællesskab. Klubberne henvender sig både til eksisterende ejere samt til dem som går med en drøm om en dag at bliver ejer af denne smukke bil.

Køb af bil
Det at købe den rigtige bil er vanskeligt og selv blandt de mere erfarne høre man stadig ”havde jeg dog bare vidst”. Er du skrap til mekanik og kan du renovere en bil fra A til Z eller ønsker du at købe en bil som er i fejlfri stand. Ambitionerne er forskellige og det er helt forskellige biler der skal fokuseres på. Hvor skal bilen købes? Hvad er den rigtige pris? Udvalget af biler i Danmark er f. eks begrænset, så måske skal du have lidt tips fra andre som har importeret fra udlandet. Der er masser af faldgrupper og et medlemskab kan spare dig masser af tid og mange ærgrelser.

Renovering
Når først bilen er købt skal man i gang med renoveringen. Det er et stort og spændende arbejde og også her er ambitionerne meget forskellige. Nogle ønsker en 100 % original bil, men andre vælger at supplere bilen med lidt ny teknologi som gør kørslen mere behagelig. I alle tilfælde er det rart med lidt tips og gode råd om hvor man kan købe stumper. Mulighed for at låne specialværktøj, kan også være med til at gøre arbejdet lettere og resultatet bedre.

Løbende forbedringer
Der sker utrolig meget på Austin-Healey  fronten og der går ikke en måned uden at der kommer nye ting til. Elektronisk tænding, nyt oliefilter med bedre gennemstrømning etc. etc. I klubben udveksles hele tiden ideer og der er altid en hjælpende hånd at finde.

happydaysR

Løbsaktiviteter
Det er en helt speciel fornøjelse at køre sammen med ”artsfæller”.
At se en blå “3000” gennem forruden og skimte to grønne” frogeyes” i bagspejlet, når man deltager i et af klubbens løb, er fantastisk. Løbene er arrangeret så alle kan være med uden at have andre forudsætninger end at eje en Austin-Healey. Løbene arrangeres af medlemmer som har lokalt kendskab hvilket sikrer, at vi oplever nogle af de skønneste pletter på Danmarks kortet. Ofte sluttes af på en hyggelig kro hvor dagens højdepunkter vendes over en bid mad og måske et glas øl. Der arrangeres også køretekniske kurser hvor du kan lære at blive dus med din bil under betryggende forhold.

WomanTapingHeadlight Sociale aktiviteter
Man behøver jo ikke kunne lide hinanden fordi man har en Austin-Healey. Men efter at have deltaget i et par aktiviteter finde man altid nogle stykker som man ”svinger” rigtig godt med. Og når det socialt fungerer, er det meget lettere at få lillemor med ud på den næste tur. Klubben består af en meget broget skare af medlemmer, fra politimænd til journalister og alderen spænder fra 26 til 70 år.

Internationalt samarbejde
Der er et godt internationalt samarbejde mellem de forskellige klubber og er du medlem i Danmark, vil du også have mulighed for at deltage i diverse internationale løb.
En gang hvert 4 år arrangeres et stort internationalt Healey træf, hvor der altid deltager biler fra Danmark. Herudover modtager klubbens medlemmer invitation til diverse internationale løb. Det bliver du orienteret om på vores hjemmeside samt i vores klubblad. Du kan kontakte en person fra bestyrelsen for yderligere information. I Danmark er der to Austin-Healey klubber. En der arbejder i Østdanmark og en i Vestdanmark. Klubberne arbejde sammen og holder såvel individuelle som samlede arrangementer.

ct10