forsidedsc_5840dsc_5815dsc_5814dsc_5820dsc_5821dsc_5812dsc_5811dsc_5823dsc_5818dsc_5816dsc_5832


image

image


IMG_2095

IMG_2093

Billedet herover og -under og hundreder andre interessante billeder, artikler,links osv., kan du finde på    www.sebringsprite.com
IMG_2081


Et spændende tilbud fra MG klubben: Orienteringsløb eller picnictur den 18. september

Mødested: Havnevej 20, 4230 Skælskør, det er ved byens Havnekontor. Vi har igen lånt ”Sejlerstuen” så hvis vejret driller, kan vi gå i tørvejr og nyde vores medbragte kaffe og mad.

Vi mødes kl. 9,30 hvor der er orientering til turen, og første bil sendes af sted kl. 10,00. Har du ikke prøvet orienteringsløb før, får du instruktion. Det er ikke særlig svært. Løbets gennemsnitshastighed er 30 km timen, så der er tid til at køre forkert, se ekstra på køreordre mv. Alle afstande opgives både i km og miles.
Det er tilladt at bruge elektronisk triptæller, eksempelvis i din elektroniske navigator. Medbring skriveunderlag, blyant, og et ur.
Hvis du ikke er medlem af MG klubben, kan du vinde præmier, men ikke point til klubbens interne mesterskab.
Tilmelding er nødvendig og sidste tilmelding er den 13. september på mailadresse: henning@petersen.mail.dk Husk at oplys om du vil deltage i orienteringsløbet eller i picnicturen, dette for at få trykt kørebog og andet materiale.
Med venlig hilsen
Trine og Henning

mg b

Swartzwald 2016

Afslutningsvis en stribe billeder fra et vellykket arrangement i et skønt område af Tyskland. De mange veje rundt i Swartzwald kan nemt konkurrere med ditto i Frankrig og alle lokale man møder på sin vej, er venlige og hjælpsomme og prisniveauet er lavt, både på lokale hoteller og i lokale Netto’er !

Alle fotos af Manfred Stegmüller

AHBF 0012 (4)_Bildgröße ändernAHBF 0080 (55)_Bildgröße ändernAHBF 0068 (13)_Bildgröße ändernAHBF 0080 (13)_Bildgröße ändernAHBF 0080 (46)_Bildgröße ändernAHBF 0082_Bildgröße ändernAHBF 0095 (167)_Bildgröße ändernAHBF 0095 (18)_Bildgröße ändern


imageVi er nogle stykker fra Danmark, der er kørt til Swartzwald, for at deltage i et rally, arrangeret af den engelske Austin-Healey klub. Det foregår i den kommende uge og der deltager over 100 Austin-Healeyer fra England,Frankrig,Tyskland,Holland,Belgien,Sweitz, Polen,Norge, Sverige og Danmark, så når man går langs med parkeringspladserne, stikker der Healey’er ud alle steder. Arrangementet er ret laid back, så der er virkelig dømt ferie og foreløbig har vejret været fint og varmt, bortset fra en ordentlig byge i eftermiddag. Det er sjovt at se hvor forskellige bilerne er. Langt de fleste er kørt herned, dog var der to biler på trailer !

Mere senere på ugen….                                                                 bonfils 24/7

image

image

Swartzwald er enorm, strækker sig mod alle verdenshjørner og er fyldt med veje der lige er noget for AustinHealeyer. Vi var igår på en rute hvor vi på et tidspunkt var oppe i 1200 meters højde og på småveje med 12-14% stigning. Alle tiders. Vi har både en roadbook og , hvis man har GPS’en med ( og det har man! ) er der osse de samme ruter så man kan køre efter den. Vi fik 10 dråber regn på vores tur, andre fik en del mere.Hotellet har en meget righoldig buffet, med så meget mad, at det næsten er svært at vælge fra hvad man ikke skal spise. Nå, afsted på nye ture….småvejene venter derude i skoven.                            bonfils27/7

image

image

imageimage

Nogen gange går der noget i stykker, Ole’s elektromagnet til overdrivet brændte af og da ledelsen af rallyet har en aftale med Limora i Stuttgart, blev der bestilt en ny. Den kom lige før vi skulle afsted på tur, så vi ventede til at Ole fik den monteret, og så afsted.

image

image

Den fungerede efter hensigten og op gik det af de skønne veje. Bensin skal der jo til og i Tyskland er der Shell 100 oktan og endnu bedre Aral 102 oktan. Det er noget der duer

image

Videre opad til en fantastisk udsigt, vi ikke rigtig kunne finde ud af hvor var. Vi har allesammen en sat-nav, og det er både godt og ondt, fordi man bare kører som den siger og ikke har nogen rigtig fornemmelse af hvor man er. Jonathan og jeg prøvede men var ikke sikre, til gengæld fik vi en tur ned af bakke til dalen , hvor der var næsten for varmt, over 30 gr.

image

image

Ole var glad for sin Annette  og at overdrivet virkede, og sådan går dagene så på bedste måde. Kanon ferie

image

bonfils 28/7

Idag er sidste dag og mange har været på tur rundt omkring. Vi kørte alene igår og var temmelig meget off road, ud af en lille smal asfalteret vej, som senere blev til en grusvej som steg og steg og på toppen var vi nået op i 1225 meters højde. Vi stoppede og der var gudhjælpemig en bænk og et kildespring….lidt overraskende, men en fantastisk udsigt over dalen hvor vi kom fra. Vi var i en del af  Feldberg, hvor det højeste punkt er ca. 1500 m.o.h. og hvor der er flere  skilifter, som ser lidt forkølede ud i 30 gr. varme, men flot var det. Med AustinHealeyen gælder det om at køre på midten og kanten, ellers går det ikke, er man uheldig , rammer man med lydpotten først og bagefter rammer bundkarret…..ikke en rar lyd….vi snittede lige !!

image

så er det ellers at glæde sig til noget god mad, hyggeligt samvær og et lotteri hvor der bla.a. er to Frederich Constant ure på højkant. Dem regner vi allesammen med at vinde….! Og så er  der ellers mulighed for en go’ cigar , som den Jonathan røg forleden, og et glas weissbier.Selvom jeg er holdt op med at ryge for over tredive år siden, nød jeg duften. En skøn uge, hvor ens egen fantasi var den eneste grænse,  et fantastisk godt og veldrevet hotel, med utallige tilbud for at få det bedre, hvis man da ikke lige skulle ud og køre AustinHealey på de skønne skovveje.

image

Swartzwald 2016                                                                bonfils 29/7


image
image
DCS4401R

DSC_4406

DSC_4420

DSC_4451

DSC_4405


hjstrav1jpeg

Mikael Hougaards billeder kan ses her:

https://goo.gl/photos/z87wrGmMgnESiSwW8

DSC_4322trav16-1


IMG_1872john

Et stort skulderklap og tak til den afgåede formand , John Lund Jensen, for hans mange år i AHCD’s bestyrelse.


NYHEDSBREV FRA AHCD

Generalforsamlingen er vel overstået med rekordstort fremmøde og den nye bestyrelse har konstitueret sig således:

Formand: Mikael Hougaard
Kasserer: Jens Chr. Fahrner
Webmaster: Jakob Bonfils
Bestyrelsesmedlem: Flemming Damsgaard
Bestyrelsesmedlem: Leif K B Kristensen
Bestyrelsesmedlem: Steffen Höök

Et stort tak til afgående formand John Lund Jensen og bestyrelsesmedlem John Nielsen.
Velkommen til Flemming og Leif.

Som noget nyt vil bestyrelsen forsøge med flere spontane småture, som vi annoncerer via SMS og email. Måske den første annonceres i morgen ? 🙂

Vi har som sædvanligt et område på Charlottenlund Classic, som det gamle Klampenborg Autojumble hedder i dag.

Dato er 29. Maj kl 10:00.- 16:00. Dem der har lyst mødes på parkeringspladsen foran Bernstorff Slot kl 10 og kører samlet til Lunden. Ellers kommer man bare som det passer…

Husk forhåndstilmelding, hvis I vil gratis ind og modtage årets plakat, ellers er entreen 80,- kr. pr person..

http://www.cphautojumble.dk/?id=723&c=Tilmeldingsformular-2016

Vi kigger på de forskellige arrangementer på Nationalhistorisk Køredag 5. juni. Mere om det senere.

Gode ideer modtages gerne.

Healsen

for bestyrelsen

Mikael Hougaard


image

image

Dejlig at så mange kom til AHCD Generalforsamling hos Sommer i Nærum. Det er det største fremmøde nogensinde og som i kan se på billederne, var der 16 Austin Healeyer på parkeringspladsen.

Alle i den nye bestyrelse håber at det gentager sig og at der i de kommende år, dukker flere Austin Healey Sprites op. Det ville være skønt at den fremherskende hårfarve ikke var så grå, ikke at der er noget i vejen med os gamle….så vidt vi ved…men at der kom yngre medlemmer til, med nye idéer og nye måder at se verden på.

Så kom an , kom an alle jer der er under 50 eller måske under 40 eller endnu yngre, vi har det hyggeligt når vi ses.
imageimageimageEndnu en gang skinnede solen på den første Søndag i Maj, denne gang d. 1. Masser af biler på Kastellet, masser af mennesker der var på en spadseretur og rundede det fantastiske sted. Det er en herlig tradition at uforpligtende mødes der, og man kan vist roligt sige , at alt er representeret, alt lige fra kæmpe muskelbiler med meget brede fælge , til små gamle Fiat 500 . Der var mange Austin Healeyer iår, ikke kun de der var til Generalforsamling men en hel del flere, osse Healeyer vi ikke møder så ofte.

Vi ser frem til at solen skinner på samme måde næste år
imageimageimage

imageInspireret af et indlæg på debatten om nye dæk, var det måske en god idé at beskæftige sig lidt med dæk og især om dækkenes alder.
Jeg har en gammel ven, som købte fine og dyre dæk til sin gamle bil. 15 år efter, skulle vi ud på en længere tur og jeg spurgte til hans bil og dæk !
Det var de samme dæk der sad på, “masser af mønster” som han sagde, men de var 15 år gamle og hårde som sten.
Dæk er sliddele. Opvarmning og afkøling, speeder ældningsprocessen op på alle dæk.
På racingdæk går det virkelig hurtigt….for os almindelige brugere, tager det heldigvis lidt længere tid.
På siden af alle dæk er der en dato angivet. Jeg kan ikke huske hvornår det blev tydeliggjort, men det er 15-20 år siden, siden tror jeg.
Datoen for fremstillingen, er firecifret, fx. 3215 , som er  uge 32 (august )2015, og det står på dækket med en ring rundt om.
Det er en rigtig god idé at holde øje med det.
Når man køber en bil og sælger fx. gør opmærksom på at dækkene har masser af mønster, er det praktisk at se hvor gamle de er.
Når man køber nye dæk, er det osse en god idé at se på at de er lige ” gamle ” , og har eens dato angivelse.
Gummi bliver hårdt med alderen. Evnen til at give efter, forsvinder stille og roligt.
En tur i regnvejr på gamle dæk, kan hurtigt blive en hårrejsende oplevelse, da gamle og hårde dæk ikke klarer våde veje særlig godt, dvs. eens bremselængde bliver temmelig forøget !
Til gengæld kan man let køre sidelæns, da de gamle dæk slipper ret hurtigt, men måske det ikke lige var det man havde tænkt sig på køreturen ned til kaffe hos tante Tut, sammen med hustruen.
Der er en mængde oplysninger på dækkets side, som alle er væsentlige; se billede.

image
Mange af oplysninger forklarer sig selv. Prøv at kigge på dine egne dæk. Nogle af oplysningerne på dæksiden, kan sidde på kun den ene side , så kig på indersiden osse.
Og når du køber nye dæk, lad være med at købe de billigste og hvis du har trådhjul vær opmærksom på at få dem afbalanceret rigtigt ; læs lidt mere om det under tips og tricks !

image

imageimage

___________________________________________________________________________
image

Det er gået op for mig, hvor mange der tager originalitet meget bogstaveligt.
Når talen falder på reservedele eller andet der skal skiftes, er der betænkelige miner fordi det så ikke er originalt !!
Der findes meget , meget få originale biler.
En original bil, er efter min mening, en bil der har kørt og er blevet passet, siden den forlod fabrikken, uden at blive oplakeret, uden at den er blevet opforkromet og uden at der er skiftet dele ud ; sliddele som bremsebelægninger og dæk er selvfølgelig nødvendige for at holdem den kørende.
Det siger sig selv , at sådanne biler er der ikke så mange af.
Desværre er det så osse sådan, at nogle af dem der får fingre i en original bil, ofte starter med at splitte den ad og bygge den op igen så den er som ny, og alligevel ikke !
Sjælen er ihvertfald væk og visse vasse….biler har ikke sjæl vel !imageGu’ har de så.

Det siger sig selv, at originale biler på et eller andet tidspunkt, bliver meget mere værd end biler der er totalrestaureret, men det er ligesom med fx. sko, der , for nogle, bliver bedre med alderen og sliddet, for andre blot skal skiftes ud så man ikke går rundt i et par gamle slæver. Gammelt, velpasset indtræk, eventuelt i læder, er da meget rarere at sidde i end nyt, og ser iøvrigt osse bedre ud.
Nå, det jeg egentlig startede med at tænke på, var to ting, 1, nemlig at Klausagers bog kan købes igen og 2, de nogen gange, synes jeg, besynderlige valg af rat.

image
Store som små Austin-Healey’er, er udstyret med fine rat fra fabrikken, men man kan jo osse sætte et “trærat” i, fx. fra Motolita.
Det jeg så ikke forstår, er at de fleste med de store Healey’er, sætter et rat i der delvis forhindrer at man kan se sine instrumenter og iøvrigt ser alt for moderne ud.

image
Faktisk laver selvsamme MotoLita et rat der har samme tredeling som det oprindelige, som en Mercedes stjerne. Så kan man faktisk uhindret se sine instrumenter og det er egentlig ikke så tosset….

Nå , enhver må jo gøre som enhver har lyst…

Hvis man gerne vil vide hvordan det hele var fra fabrikken, er den bog der hedder “Original Austin-Healey” af Anders Ditlev Klausager, nu til at få fat i igen på Amazon.
Den omhandler alle de store Healey’er.image “Original Austin-Healey Sprite” af Terry Horler , er en bog der omhandler samme.
Den kan osse fås på Amazon.

image

Foråret er stærkt på vej… Gentlemen Start Your Engines

image

imageimage
image
image

image

nytaar healey

image
julepinup_resize

image

Donald Healey's private 100 Coupé. Kommer osse under hammeren på Bonhams til December
Donald Healey’s private 100 Coupé.
Kommer osse under hammeren på Bonhams til December
Dette ur er for dem der må eje noget som ingen andre har. Donald Healeys personlige ur, som er på Bonhams Bond Street Sale til December. Regn med at hive ca. 100000 kr. op af foret !
Dette ur er for dem der må eje noget som ingen andre har. Donald Healeys personlige ur, som er på Bonhams Bond Street Sale til December.
Regn med at hive ca. 100000 kr. op af foret !
Joanne Woodward med sin Austin-Healey 100 Hun var gift med Paul Newman
Joanne Woodward med sin Austin-Healey 100 . Hun var gift med Paul Newman

image

image

image

image

imageGAUGE PILOT er en ny måde at have flere instrumenter på. Desværre er det osse en  dyr løsning.  Klik på linket og læs mere.

Gauge Pilot

imageimageimageimage image

imageimagegod påske
Skærmbillede 2015-02-09 kl. 14.47.05
batteri2

 Det er ikke så meget vinter endnu, men koldt er det og måske er det er god idé at læse lidt om batterier og hvorfor de opfører sig som de gør. Det er osse en god idé at tage polskoene af, rense polerne, smøre lidt vaseline på og montere dem igen !

Hvis du har lyst til at bidrage med artikler, billeder, rejsehistorier eller andet kan du kontakte webmasteren her.