Besøg hos Sommer i Nærum

I forbindelse med Generalforsamlingen den 1. maj, inviterede AHCD de fremmødte medlemmer på en rundvisning på Sommers Automobilmuseum i Nærum.

1

Det var Ole Sommer selv, der tog os rundt på den fine bilsamling. Den består af ca. 70 biler. Meget sjældne og meget dagligdags biler i en skøn blanding.

Alene alle de historier der knytter sig til de forskellige biler, er en kæmpe oplevelse at høre, og når de så bli’r levende fortalt af Ole Sommer, som jo selv er en legende, kan det ikke blive meget bedre.

2

Et langt liv som bilhandler med Ford og Volvo som de mest fremtrædende mærker, men osse en sand entusiast, med en klog hustru, der har kørt med i de biler han har haft.

Jeg er vild med, at Ole Sommer og hustru har kørt på ferie i hans Jaguar C type.

Det er en rendyrket racer, uden nogen form for extra komfort og bagageplads, bortset fra et rum under kølerhjælmen, hvor der kan stå en lille kuffert. Ingen rullevinduer, ingen radio, ingen kaleche, til gengæld masser af vind til krøllerne og ultimativ køreglæde og masser af hestekræfter. Det duer.

3

Blandt forskellige biler kan nævnes: AlfaRomeo, Bugatti, Riley, Salmson, Jaguar, HispanoSuiza, AustinHealey, Ford GT, Lancia, Volvo, Morgan, Maserati o.ma.
Nævnes skal også hans egen produktion: OS og Joker.

4

De fremmødte medlemmer fik en god oplevelse i den halvanden time det varede.
Bagefter var der Generalforsamling i mødelokalet. Derom senere.

Tak til Ole Sommer. Vi kommer igen til næste år.

 /J.Bonfils, maj 2011